Här behöver du kontrastmarkering

Kontrastmarkering behöver utföras när det uppstår nivåskillnader i offentliga miljöer. Detta är för att undvika att folk ska snubbla och skada sig. Det är inte alltid ögat kan se en nivåskillnad och trots att nivåskillnaden inte är jättestor, så kan det orsaka stor skada. Därför är det viktigt att markera nivåskillnaden noga med kontrastmarkering.

Det finns olika typer av kontrastmarkering men alla har halkskydd och passar lika bra utomhus som inomhus. Du kan även välja mellan olika färger men de vanligaste är svart och gult. Det rekommenderas att du placerar kontrastmarkering vid tröskar, trappor, glaspartier och vid dörrens slagriktning. Att markera tydligt och noggrant ökar bekvämligheten för både de som jobbar i fastigheten och för besökarna. Det är inte alltid ögat uppmärksammar allt och därför finner du även dessa kontrastmarkeringar vid perronger, cykelbanor, bryggor och vid gallerdurk.

Vardagen blir lättare med kontrastmarkering.

Att ständigt vara omringad av en bullrig miljö samt att alltid vara på språng kan göra att uppmärksamheten inte är på topp hela dagen. Därför är det viktigt att nivåskillnader är kontrastmarkerade, speciellt på offentliga platser där det rör sig en hel del folk. I Sverige finns det omkring 1,8 miljoner människor med en funktionsnedsättning och med hjälp av tydliga kontrastmarkeringar kan vardagen bli mer tillgänglighetsanpassad och mer anpassad för alla.

Ledorden inom företaget är service, brett utbud, hög kvalité samt tidlösa produkter. Du som kund kan välja mellan olika produkter och få hjälp med att utveckla, samt få fram just den produkt som du letar efter. Med en lång erfarenhet i branschen och höga visioner samt utbildning i bagaget går det att göra vardagen lättare för alla människor.