Certifiering enligt 1090

1090 är en form av certifiering som ska ske hos företag som tillverkar lastbärande komponenter. Detta om det är så att de har dimensionerats med eurokoder. Då ska de certifiera sig mot det som heter EN 1090-1 och det gör att man som tillverkare får CE-märka sina produkter. 2014 kom det ett obligatoriskt krav på CE-märkning av produkter som omfattades av 1090. De företag som tillverkar lastbärande komponenter i stål eller i aluminium med mera omfattas av denna certifiering. 

Om ni beställer produkter från Töreboda Svets, så kan du vara lugn med att även de är certifierade för detta. Det gör att de kan erbjuda dig prestandadeklaration och CE-märkta stålkomponenter. Mer information om detta certifikat kan du läsa om på deras sida, eller via företag som utför dessa certifieringar.

Byggsmide 1090-1

Töreboda Svets har ett område inom byggsmide och de har från 2014 då kravet på 1090 kom varit certifierade för densamme. Deras företag startade 1983 och erbjuder idag en mängd tjänster och produkter. Bland annat så har de typgodkända cisterner, byggsmide, specialsmide och mycket mer. De erbjuder även målning och blästring samt har en välfylld maskinpark. 

Om du vill läsa mer om vad certifieringen innebär så kan du besöka deras hemsida. Samma sak om du är intresserad av deras övriga produkter som de erbjuder. På deras hemsida hittar du mer information om deras tjänster och projekt samt att du även kan läsa mer om själva företaget. Du hittar även deras kontaktuppgifter där direkt på deras sida.  ​